Compartir este artículo

Lenguas cooficiales

L’APPEC es manifesta a Borriana contra la censura a les revistes en català

L’APPEC es manifesta a Borriana contra la censura a les revistes en català
  • La delegació de l’associació d’editors de revistes i digitals reparteix exemplars entre els assistents a la concentració.
  • Més d’un miler de persones han assistit a l’acte convocat per la Plataforma per la Llengua.

L’APPEC editors de revistes i digitals ha participat aquest dilluns 17 de juliol a la concentració per denunciar la censura de les capçaleres en català i la valencianofòbia, convocada per la Plataforma per la Llengua.

Germà Capdevila, president de l’associació, Helena Solà, directora, i Vicenç Relats, membre de la junta, han assistit a l’acte on han repartit exemplars de diverses capçaleres en català entre els assistents a la protesta.

Joan Escrivà, fundador de la revista Camacuc ha participat en l’acte amb aquestes paraules:

«Qui no estima la nostra llengua, no estima el nostre país. I qui no estima el nostre país, no té dret a governar-lo».

L’APPEC va anunciar en una roda de premsa la setmana passada que l’associació donarà resposta per la via legal, institucional i de mobilització ciutadana a l’ordre de l’Ajuntament de Borriana de retirar de la biblioteca municipal les publicacions en català Enderrock, El Temps, Cavall Fort, Llengua Nacional i Camacuc que acusen de promoure el separatisme.

Sobre l’APPEC editors de revistes i digitals

El 10 de març de 1983 naixia l’APPEC, editors de revistes i digitals. En el moment de la seva creació tenia dos objectius: contribuir al procés de normalització lingüística i defensar els interessos de les revistes associades. En el transcurs d’aquest 40 anys, l’APPEC ha anat complint els objectius marcats i ha contribuït a tenir un ampli estol de revistes especialitzades i a normalitzar que hi hagi publicacions en català de qualsevol temàtica com en qualsevol país normal.

Que s’editin unes 200 publicacions en català de gran qualitat i rigor, és un actiu propi de pocs indrets. Aquesta oferta ultrapassa fronteres i cohesiona tots els territoris de parla catalana. Els Països Catalans són una realitat per la seva gent, per la seva història i també per les seves revistes. Actualment l’APPEC compta amb unes 90 empreses editores i més de 200 capçaleres en paper i digital.

APPEC editors de revistes i digitals
[email protected]

Enviado por José Antonio Sierra 

 

Compartir este artículo

Deja una respuesta

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ir a la barra de herramientas